سالاد ماکارونی لذیذ
طرز تهیه سالاد ماکارونی | سالاد ماکارونی : طرز تهیه سالاد ماکارونی یکی از پرطرفدارترین پیشغذا یا وعده غذایی در ایران است که بسیار محبوب است. سالاد ماکارونی یا همان سالاد اندونزی، سالادی خوش طمع و مقوی است که با مواد اولیه در دسترس هم می توان به راحتی آن را تهیه کرد.
مواد لازم سالاد ماکارونی
ماکارونی (فرم دار) : ۱ لیوان
سیب زمینی : ۲ عدد
تخم مرغ : ۳ عدد
خیارشور : ۶ عدد
هویج : ۳ عدد
نخود فرنگی : ۱ لیوان
شوید (خشک) : ۱ قاشق چای خوری
ژامبون : ۳۰۰ گرم
سس مایونز : به مقدار لازم
آبلیمو : به مقدار لازم
نمک و فلفل : به مقدار لازم
کره : به مقدار لازم
طرز تهیه سالاد ماکارونی خوشمزه خانگی
۱ ابتدا سیب زمینی ها را پوست کنده و به شکل مربعی درشت خرد کنید و بعد با مقداری کره،نمک و آب بپزید طوری که خیلی له نشوند ولی آب ظرف کاملا به خورد آنها برود.
۲ هویج را پوست کنده و نگینی ریز خرد کنید و با مقداری آب و شکر بپزید به طوری که مثل سیب زمینی پخته شود.نخودفرنگی را هم با مقداری آب و نمک و کره بپزید.تخم مرغ ها را نیز آبپز کرده و سفیده آنها را نگینی خرد کنید.
۳ ماکارونی را با مقداری آب و نمک به مرحله آبکشی برسانید اما اجازه دهید از حد معمول کمی نرم تر شوند و بعد آنها را آبکشی کرده و با آب سرد بشویید.
۴ ژامبون و خیارشور را به صورت نگینی خرد کنید.ظرفی مناسب انتخاب کرده و داخل آن مقداری سس مایونز و آبلیمو ونمک و فلفل بریزید و با هم مخلوط کنید
۵ سیب زمینی،نخودفرنگی،ژامبون،هویج،سفیده تخم مرغ و خیارشور را داخل ظرف ریخته و با سس مخلوط کنید.حال ماکارونی را به مواد افزوده و دورانی هم بزنید تا مواد له نشوند.در انتها زرده تخم مرغ را روی سالاد رنده زده و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
ارزش تغذیهای ماکارونی
ارزش تغذیهای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیهی ماکارونی از آن استفاده میشود.
این مادهی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود ۷ تا ۸ برابر کمتر از میزان
نشاستهی آن است. از نظر عناصر معدنی به خصوص آهن و روی، در مقایسه با غذاهای دیگر که منبع
اصلی املاح معدنی و ویتامینها هستند، در حد متوسطی است. تجزیهی اسیدهای آمینهی ترکیبات
پروتئینی ماکارونی در مقایسه با ترکیبات پروتئینی غذاهای دیگر مانند شیر، تخم مرغ و پروتئین سویا که
روزانه مصرف میکنیم، نشان میدهد که از نظر اسید آمینهی ضروری لیزین در حد پایینی قرار دارد و
به دلیل همین محدودیت اسید آمینهای، ارزش تغذیهای آن کاهش مییابد. بنابراین فاکتور ارزش بیولوژیکی
و فاکتور میزان پروتئین ماکارونی در مقایسه با تخم مرغ و گوشت پایینتر است.