چگونه ترشی لبو درست کنیم؟ ترشی لبو یکی از دسته ترشی های بسیار خوشمزه و خوش رنگی است که دارای انواع متفاوتی همچون مخلوط، عربی، لیته، ساده و … بوده که به دلیل طعم و رنگی خاص از دسته ترشی های مجلسی به حساب می آید که به عنوان تزیین انواع سالاد ها و پیش غذاها و غذاهای اصلی همچون سالاد ماکارونی، دورچین انواع کباب و … نیز می توان از آن استفاده کرد. در این مطلب آموزش انواع مدل ترشی لبو شیرین، ترشی لبو شور، ترشی لبو و زرشک، ترشی لبو با سیب، با انار، و … را برای شما آموزش خواهیم داد. تا انتهای این مطلب با ما باشید.
طرز تهیه انواع ترشی لبو خام و ترشی لبو پخته شده
این ترشی را می توانید به صورت تنها و یا با استفاده از میوه ها و صیفی جات دیگر همچون بادمجان و یا هویج نیز تهیه کنید. اگر تمایل دارید تا ترشی شما به زودی قابلیت خوردن را داشته باشد باید قبل از هر کاری لبو های برش خورده خود را کمی داخل سرکه و یا آب بجوشانید تا مقداری نرم شده و سرکه درون بافت آن نفوذ کند. در غیر اینصورت می توانید لبو های خام را به سادگی با کمی ادویه و سرکه داخل ظرف ریخته و در یخچال قرار دهید تا آماده شوند.
رسپی ترشی لبو شیرین پخته شده:
مواد لازم:
- لبو یک کیلو
- شکر 2 قاشق غذاخوری
- سیاه دانه 2 قاشق غذاخوری
- تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
- دانه فلفل 5 عدد
- سرکه به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
طریقه پخت ترشی لبو شیرین:
- قبل از هر کاری لبو ها را به خوبی بشویید تا هیچ گلی در میان بافت آن باقی نماند.
- حالا بدون اینکه لبوها را از سر و ته برش بزنید آنها را داخل مقداری از آب ریخته و اجازه دهید تا لبوها نیم پز شوند.
- در این مرحله لبوها را از آب خارج کرده و آنها را به هر شکلی که دلخواه شماست برش بزنید.
- لبوهای برش خورده را با مابقی مواد و سرکه بر روی اجاق گاز گذاشته و مجدد اجازه دهید تا حدود 2 تا 5 دقیقه با سرکه جوشیده و پخته تر گردد.
- حال ترشی را از روی شعله برداشته و آن را داخل ظرف بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرد شده و درب آن را ببندید و برای چند روز داخل یخچال قرار دهید.
- این ترشی در همان روز اول نیز قابل سرو خواهد بود، اما اگر تمایل دارید تا طعم سرکه بیشتری را به خود بگیرد می توانید آن را برای سه تا چهار روز دیگر داخل یخچال استراحت دهید.
نکته : بافت این نوع از ترشی لبو کمی نرم خواهد بود، که اگر تمایلی به این بافت ندارید می توانید از قبل لبوهای خود را نپخته و آنها را به صورت خام با مواد دیگر مخلوط کرده و در یخچال قرار دهید.
طرز تهیه ترشی لبو شور:
برای تهیه این نوع از ترشی لبو ساده تنها کافیست تا شکر در دستور را حذف نمایید. از آنجا که لبو کمی شیرین است، می توانید لبوها را پس از برش زدن برای مدت زمان 2 دقیقه داخل آب جوش بجوشانید، آب آن را دور ریخته و سپس آن را با نمک، فلفل و سرکه داخل ظرف بریزید. در غیر اینصورت برای تهیه ترشی لبو قرمز خام ساده تنها کافیست تا لبوهای خام را شسته، خرد کنید و با مقداری نمک، فلفل و سرکه داخل ظرف ریخته و در داخل یخچال قرار دهید.
————————————————————————————————————
طرز تهیه ترشی لبو عربی:
ترشی عربی لبو یکی از خوشمزه ترین ترشی هاییست که تا به حال نوش جان کرده اید، برای تهیه این ترشی نیاز به مواد زیر خواهید داشت:
- بادمجان نیم کیلو
- شلغم نیم کیلو
- کلم قمری نیم کیلو
- لبو نیم کیلو
- گل کلم 1 کیلو
- فلفل تند طبق سلیقه
- سیر یا موسیر مقداری
- سرکه و نمک به میزان لازم
- سیاهدانه، گلپر، زردچوبه،
- زیره، تخم گشنیز از هر یک، 1 قاشق غذاخوری
طریقه پخت ترشی لبو عربی مخلوط :
- برای تهیه این ترشی باید ابتدا بادمجان ها را قطعه قطعه خرد کرده و سپس در مقداری از سرکه و نمک و زردچوبه نیم پز کنید.
- حالا لبوها را حبه حبه خرد کرده و آنها را نیز با کمی سرکه و نمک و زردچوبه نیم پز کنید.
- حالا مواد دیگر که به سلیقه خود خرد کرده اید را همراه با بادمجان و لبو های پخته شده با یکدیگر مخلوط کرده و ادویه و سرکه را به آنها اضافه کنید و درون ظرف بریزید.
- این ترشی پس از گذشت 15 روز آماده است.
طرز تهیه ترشی انار و لبو | ترشی لبو و زرشک:
برای تهیه این نوع از ترشی یادتان باشد که تنها باید از سرکه و نمک و فلفل استفاده کنید. استفاده از سیر و یا موسیر در این ترشی طعم دلپذیر آن را خواهد گرفت. فراموش نکنید برای این نوع از ترشی بسته به ذائقه خود می توانید از انار شیرین و یا ترش استفاده کنید. دانه های انار استفاده شده باید آبدار و درشت باشند تا هم طعم و هم شکل زیبایی به ترشی شما بدهند. لبوهای خود را برای مدت زمان کوتاهی در آب جوش ریخته و به صورت نیم پز در آورید. حالا آنها را رنده کرده و یا به صورت حبه حبه خرد کنید و با انارها مخلوط کنید به آنها سرکه، نمک و فلفل زده و درون ظرف بریزید و در یخچال قرار دهید.
برای تهیه ترشی لبو و زرشک تنها کافیست به جای انار از زرشک تازه استفاده کنید. برای این کار زرشک تازه را به خوبی شسته و دم های آن را جدا کنید. حالا آب روی آنها را خشک کرده و با لبو های رنده شده و یا حبه شده مخلوط کنید و به آن سرکه، نمک و فلفل اضافه کنید.
————————————————————————————————————
ترشی لبو با سیب | ترشی لبو با هویج:
برای تهیه هر دو نوع ترشی می توانید مواد خود را به صورت رنده شده و یا حبه حبه خرد شده با سرکه و نمک و فلفل مخلوط کنید. لبو و هویج را برای مدت زمان 2 دقیقه می توانید با مقداری از سرکه و یا آب بجوشانید تا به این ترتیب ترشی شما زودتر آماده گردد. اما بهتر است سیب را داخل آب و یا سرکه نجوشانید تا سیب ها له نگردند. اگر تمایل داشتید تا این دو مدل از ترشی شیرین باشند می توانید بنا به ذائقه خود مقداری از شکر در دستور پخت استفاده کنید.
————————————————————————————————————
کالری ترشی لبو:
در هر 100 گرم از لبو شاهد ارزش غذایی به شرح زیر خواهید بود:
- 31 کیلوکالری انرژی
- 1.5 گرم پروتئین
- 8.5 گرم کربوهیدرات
- 1.5 گرم فیبر
- 259 میلی گرم پتاسیم
- 32 میلی گرم فسفر
————————————————————————————————————
نحوه نگه داری ترشی لبو:
- نحوه نگهداری این ترشی به گونه ای است که ابتدا باید به خاطر داشته باشید برای جلوگیری از کپک زدن آن زمانیکه لبوها را در کمی آب نیم پز کردید حتما داخل آبکش بریزید تا آب اضافی از آن گرفته شود.
- سرکه مورد نیاز برای این نوع از ترشی از هر نوعی می تواند باشد، اما سرکه سفید کمک می کند تا رنگ قرمز شفافی در انتها داشته باشید.
- سرکه برای ترشی لبو باید تنها به اندازه ای باشد که وقتی درون ظرف میریزید روی مواد ترشی را بگیرد.
- این ترشی پس از آنکه سرد شده و داخل ظرف ریخته شد حتما باید در داخل یخچال قرار بگیرد و حدود 15 تا 30 روز بعد قابل خوردن می باشد.
————————————————————————————————————
ادویه ترشی لبو:
ادویه های قابل استفاده در ترشی لبو تنها نمک، فلفل، سیاه دانه، گلپر و مقداری شکر خواهد بود. استفاده از هر ادویه دیگری می تواند طعم ترشی را تغییر دهد. بنابراین سعی کنید تا از ادویه های گفته شده نیز در مقداری کم استفاده کنید و اجازه دهید تا ترشی طعم اصلی خود را حفظ کند.
در آشپزشو هماره ما باشید
————————————————————————————————————
طبع ترشی لبو:
لبو به تنهایی از موادی است که دارای طبیعت گرم و معتدل است. طبیعت ترشی لبو سرد است. به همین علت در تهیه این نوع ترشی اغلب از مقداری نبات و سیاه دانه استفاده می گردد تا سردی آن کمی کاهش پیدا کند.
منبع:آریسته