مربای زردآلو:
زردآلو یکی از میوه های بسیار خوشمزه و پر خاصیتی است که در تهیه برخی از غذاها و آش ها و بگار میرود و مربا و مارمالاد آن ها به راحتی تهیه میشود. استفاده از زردآلوهای سفت برای درست کردن مربای زردآلو خوشمزه توصیه می شود. با ما همراه باشید تا با طرز تهیه مربای زردآلو و نکات آن آشنا شوید.
مواد لازم مربای زردآلو:
- شکر: 900 گرم
- گلاب: نصف استکان
- زردآلوی سفت: یک کیلو
- آبلیمو: یک قاشق سوپخوری
- زعفران آبگرفته غلیظ: یک قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای زردآلو خانگی:
برای تهیه این مربای خوشمزه ابتدا زردآلو را خریداری کرده و خوب بشویید، سپس آن را در یک صافی بریزید تا آبش برود.
در این میان شکر را با آب مخلوط کرده و روی شعله گاز قرار دهید تا جوشد و دانه های شکر حل شود.
سپس زردآلوها را دو نیم کرده و هسته آن ها را دربیاورید و داخل شربت بریزید.
بعد از 5 دقیقه مربا را از روی حرارت بردارید و گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و خوب مخلوط نمایید.
مربا را پس از سرد شدن درون شیشه ریخته و در جای خنک قرار می دهیم.
همچنین بخوانید:
نکاتی درباره طرز تهیه مربای زردآلو:
- اگر زردآلو خوشرنگ و نارنجی باشه مرباتون خوشرنگ میشه ولی اگر خیلی کم رنگ و سفید بود میتونید کمی زعفران دم کرده غلیظ به مربا اضافه کنید.
- برای اینکه متوجه قوام آمدن مربای زردآلو بشید باید یک قاشق چای خوری از مربا را در بشقاب کوچکی ریخته و انگشت خود را وسط مربا بکشید باید یک راه تمیز باز شود و به همان شکل باقی بماند.
- مربا که قوام آمد حرارت را خاموش کنید و در شیشه تمیزی که از قبل آماده کرده اید بریزید دورتادور لبه شیشه مربا را حتما تمیز کنید
- سپس در ظرف را ببندید و زیاد هم سفت و محکمش نکنید
- مجددا شیشه های پر شده با مربا را در آب جوش چیده و با در بسته ۱۰ دقیقه دیگر بجوشانید،
- ۵ دقیقه در آب جوش بماند سپس به کانتر آشپزخانه منتقل کنید و اجازه دهید هم دمای محیط شوند.
- روی شیشه ها حتما برچسب تاریخ پخت مربای زردآلو رو بزنید و شیشه مربا را به یخچال یا فریزر انتقال بدید و بعد هم نوش جان کنید.
خواص زردآلو:
- زردآلو برای سلامت چشم ، مو، و پوست مفید است.
- خوردن این میوه موجب از بین رفتن عفونت های بدن میشود.
- پتاسیم موجود در زردآلو فشار خون را کاهش می دهد و از بیماری های قلبی جلوگیری میکند.
- این میوه را میتوانید به شکل تازه، خشک شده و مربا میل کنید که در همه حالات ویتامین داشته و برای بدن مفید است.
- گرچه این میوه خواص بسیاری دارد ولی مصرف هسته آن توصیه نمیشود چرا که دارای ماده ای سمی است و خوردن آن موجب حالت تهوع و مشکلات معده میشود.
منبع : https://namnak.com/%D9%85%D8%B1%D8%A8%D8%A7%DB%8C-%D8%B2%D8%B1%D8%AF%D8%A2%D9%84%D9%88.p15312