ایده آل و همه پسند کباب تابه ای درست کنید
کباب تابه ای یکی از انواع کباب ها است که در تابه تهیه شده و طعم بسیار لذیذی دارد و دیگر مشکلات ریختن گوشت از سیخ را هم که همه ما برای درست کردن کباب کوبیده داریم را ندارد. این نوع کباب را میتوانید با رعایت برخی نکات و ریزه کاری ها در خانه تهیه کرده و میل کنید.
مواد لازم برای کباب تابه ای
- گوشت چرخ کرده:500 گرم
- سیب زمینی حلقه شده :2 عدد
- پیاز رنده شده :1 عدد
- فلفل دلمه ای سبز یا قرمز خرد شده :1 عدد
- گوجه فرنگی :3 عدد
- رب گوجه فرنگی:1 قاشق غذا خوری
- پاپریکا :1/2 قاشق چایخوری
- گرد لیمو :1 قاشق چایخوری
- نمک :به میزان لازم
- پودر زعفران :1/2 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه:1/2 قاشق چایخوری
- پودر سیر :1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه مرحله به مرحله کباب تابه ای
ابتدا پیاز را رنده کرده و با گوشت چرخ شده مخلوط نمایید، سپس به آن نمک ، فلفل و زرد چوبه بزنید و خوب ورز دهید تا یکدست شود. مایه گوشتی را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید.
در آشپزشو هماره ما باشید
تابه نچسبی را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا گرم شود، مایه گوشت را با دست شکل داده و داخل تابه بچینید تا گوشت پخته و سرخ شود.
بعد از اینکه یک طرفش سرخ شد آن را برگردانید تا سمت دیگرش هم سرخ شود.
در این میان تابه دیگری را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن میریزیم و رب گوجه فرنگی را با حرارت بالا تفت دهید.
ادویه پایریکا را هم به آن اضافه کنید و چند ثانیه دیگر تفت دهید ، سپس نصف پیمانه آب جوش اضافه میکنیم و در کنار آب جوش گرد لیمو و زعفران را مخلوط کرده و بعد از یک جوش کوچک این سس از روی حرارت برمیداریم.
بعد از سرخ شدن دو طرف گوشت ها ،گوجه فرنگی های حلقه ای برش زده و فلفل دلمه ای ها و نیز سیب زمینی ها را در تابه، کنار گوشت ها میچینیم .. کمی نمک روی سیب زمینی ها میپاشیم و سس گوجه ای که آماه کرده بودیم روی آنها میریزیم .
در تابه را گذاشته و اجازه میدهیم همه مواد با حرارت پایین به مدت نیم ساعت بپزند و جا بیفتند.
پس از نیم ساعت کباب تابه ای ما آماده سرو است.که میتوانید در کنار سبزیجات با برنج یا نان نوش جان کنید.
ترفندهایی برای خوشمزه تر شدن کباب تابه ای :
- بهتر است از مخلوط گوشت گوساله و گوشت گوسفند برای تهیه کباب تابه ای استفاده کنید.
- دقت کنید اگر چربی گوشت بیش ازاندازه باشد ،هنگام پخت اندازه و سایز کباب تابه ای تغییر میکند و کباب تابه ای جمع میشود.
- هر چه مقدار گوشت گوسفندی کباب ها بیشتر باشد، کباب تابه خوشمزه تر خواهد شد.
- برای لذیذتر شدن کباب تابه ای مقداری گلپر هم به آن اضافه کنید تا طعم متفاوت تری از کباب را امتحان کنید .
- برای معطر کردن کباب یک قالب کره را روی آن خرد کنید.
- هرگز از تخم مرغ در کباب تابه ای استفاده نکنید. چون باعث سفت شدن کباب می شود.
- کباب هارا با حرارت بسیار کم بپزید تا مغز پخت شوند.
- در صورت رقیق شدن مایه کبابتان مقداری آرد نخود چی و یا آرد سیب زمینی به آن اضافه کنید.
- آب پیاز را پس از رنده کردن حتما بگیرید.
- روغن را حتما داغ کنید تا کباب ها هنگام سرخ شدن وا نروند.
نکات تکمیلی در مورد کباب تابه ای
کباب تابه ای جزو انواع کباب میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
کباب تابه ای را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .
خواص گوجه:
گوجه حاوی فولیک اسید بوده و برای از بین بردن عوامل استرس زا و تولید کننده افسردگی مناسب است.
گوجه موجب تقویت بدن شده و انرژی مفید برای فعالیت های بدنی را فراهم میکند.
مصرف گوجه موجب موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و با بیماری های هم چون دیابت مبارزه میکند.
آنتی اکسیدان موجود در گوجه بدن را در برابر عفونت ها محفوظ میدارد.
مصرف گوجه موجب بهبود عضلات بدن شده و خوابی راحت را فراهم میکند.
این خوراکی خوشمزه باعث فزایش قدرت یادگیری و حافظه میشود.
کمک به جلوگیری از سرطان یکی از خواص مهم گوجه میباشد.
منبع : نمناک