مواد لازم :

آرد نخودچی ۲۰۰ گرم ( دو و نیم پیمانه )

روغن جامد ۱۰۰ گرم یا کره ۱۵۰ گرم ( حتما” حتما” حتما” روغن جامد باشه و گرنه فرم نمی گیره – بعضی ها از روغن جامدها دومنظوره هستن و یه مقدارش حالت مایع داره . بهتره روغن جامدی که جامدتر هست رو انتخاب کنید )

پودر قند ۱۰۰ گرم ( یک پیمانه سر خالی ) { یک پیمانه پودر قند = ۱۲۰ گرم }

هل آسیاب شده یک قاشق چایخوری ( می تونید هل رو حذف کنید )

 

طرز تهیه :

 پودر قند و روغن رو با همزن هم بزنید تا مایه سفید و لطیف و یکنواختی داشته باشیم .

آرد نخودچی رو اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد .

چون قراره خمیر رو قالب بزنیم پس خمیر باید بصورتی باشه که حالت چسبنده داشته باشه و از هم باز نشه و حالت پودری نشه . وقتی از روغن جامد استفاده می کنیم خیلی راحت این حالت رو خواهیم داشت ولی ممکنه با کره اینجوری نباشه.

خمیر رو داخل نایلون گذاشته و بمدت ۲۴ ساعت بهش استراحت می دیم 

در شیرینی نخودچی با کره اگه بعد از ۲۴ ساعت دیدین خمیرتون انسجام لازم برای قالب زدن رو نداره می تونید دو بار خمیر رو چرخ کنید تا خمیر چسبنده و منسجمی داشته باشید .

در شیرینی نخودچی با روغن جامد احتمالا موقع قالب زدن بخاطر چرب بودن زیاد نتونید خوب قالب بزنید و دفرمه بشه . برای اینکه این مشکل رو حل کنید مجددا” کمی آرد نخودچی بهش اضافه کنید  من مجددا ۲ قاشق سوپخوری آرد اضافه کردم بغیر از ۲۰۰ گرمی که گفته بودم .

خمیر رو روی میز کارتون به قطر یک سانتیمتر باز کنید  با دست هم می شه اینکارو کرد لزومی نداره حتما” از وردنه استفاده بشه .

 با قالب هاب کوچیک خمیر رو قالب بزنید . اگه قالب ندارید می تونید گلوله ای کرده و روش خلال پسته بذارید روی سینی کاغذ روغنی بذارید .

برای انتقال دادن به سینی می تونید شیرینی رو خیلی آروم با قالب بلند کرده و روی سینی گذاشته و با نوک انگشت شیرینی رو به سطح سینی هدایت کنید یا اینکه از کاردک استفاده کنید .

شیرینی ها رو با فاصله روی کاغذ روغنی بچینید.

 فر بایستی از قبل گرم شده باشه. برای فر گاز ۱۶۰ درجه سانتیگراد و برای فر مکروفر ۲۰۰ درجه سانتیگراد

برای مرحله پخت :

اگه از فر گاز استفاده می کنید : ۱۵-۱۰ دقیقه در دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر

اگه از فر مکروفر استفاده می کنید : سینی رو روی سه پایه کوتاه قرار دهید . سپس ۱۵-۱۰ دقیقه در دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد

برای اینکه بفهمیم شیرینی ها آماده هست یا نه . بایستی ته شیرینی ها یه کوچولو تغییر رنگ بده و طلایی تر بشه .شیرینی ها نباید زیاد رنگشون عوض بشه .پس اگه لازم بود زمان رو کم و زیاد کنید .

بعد از پخته شدن شیرینی ها اجازه بدین کاملا” سرد بشه بعد به ظرف اصلی منتقل کنید . اگه همونطوری که گرم هست دست بزنید توی دستتون پودر می شه .

همچنین بخوانید:

نکات:

۱- به هیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید .

۲- می تونید بجای ۱۰۰ گرم روغن جامد از ۱۵۰ گرم کره استفاده کنید .

شیرینی نخودچی با کره : حالت پودری داره ( خیلی چرب نیست ) بخاطر همین باید از چرخ گوشت استفاده بشه . یه کوچولو سفت تره – مزه کره نسبت به آرد نخودچی غالبه .

شیرینی نخودچی با روغن جامد : خمیر نهایی چرب تر هست – منسجم تره – نیاز به استفاده از چرخ گوشت نیست – خیلی نرمتر هست

نتیجه نهایی : اگه روغن جامد ندارید می تونید با کره هم درست کنید ولی شیرینی نخودچی با روغن جامد خوشمزه تر و نرمتر هست .

این مقدار مواد تقریبا” ۷۰ تا دونه شیرینی نخودچی به ما می ده .

منبع: cookway